Слюсар із Харкова отримав підозру за виправдовування війни у соцмережах

Симпатик Росії писав пости і коментарі у Telegram.

Чоловіка відправили під варту.

Слідчі оголосили підозру 39-річному чоловікові, який у Telegram виправдовував війну та висміював президента України Володимира Зеленського. Він продовжував це робити попри те, що стосовно нього вже була відкрита кримінальна справа. За даними слідства, чоловік працював у Харкові слюсарем, останнім часом мешкав у Змієві. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

«Через свій аккаунт в телеграмі він виправдовував широкомасштабне вторгнення, висміював Президента України. Та не припинив цього робити навіть після того, як відносного нього порушили кримінальне провадження. Звичайний слюсар з тролейбусного депо народився та працював у Харкові, а останнім часом жив в одному з найспокійніших районів області. Ця справа вже дійшла до суду, але фанат країни-терористки все одно не вгамувався та продовжив писати та виправдовувати збройну агресію рф», — розповів Болвінов.

Суд обрав чоловікові міру запобіжного заходу. Його відправили під варту з правом внесення застави у розмірі 107 350 гривень. Чоловікові загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Фото: Сергій Болвінов

Як писав KharkovNEWS.info, СБУ викрила у Харкові російського інтернет-агітатора. Ним виявився 58-річний чоловік. Він виправдовував збройну агресію Росії, визнавав її правомірною та дискредитував українських військових.

Джерело

Новости Харькова