Скільки техніки стягнули росіяни на Куп’янський напрямок

Росія перекидає резерви й техніку.

Ворог продовжує стягувати резерви.

На Куп’янському напрямку Росія зібрала угруповання із 40 000 військових. Крім того, туди спрямувала сотні одиниць техніки, зокрема танки, бойові броньовані машини, артилерійські системи та реактивні системи залпового вогню. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону начальник пресслужби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш.

«Ворог зібрав там досить потужне своє угруповання. Ми можемо говорити про… Якщо конкретно брати Куп’янський напрямок, то ворог там тримає близько 40 000 свого особового складу, також більше пів тисячі танків, 650 бойових броньованих машин, 430 артилерійських систем та ще більше ніж півтори сотні реактивних систем залпового вогню. Це якщо брати лише Куп’янський напрямок», — розповів Євлаш.

За його словами, на Лиманському напрямку також зосереджена велика кількість особового складу ворога. Це — майже 57 000 російських військових, 500 танків, понад 1100 бойових броньованих машин, 534 артсистеми та майже 200 РСЗВ. Таким чином, загалом на Лимано-Куп’янському напрямку зараз воюють 97 000 загарбників.

«Тобто разом це досить потужні сили. Противник не полишає своїх намірів і надалі продовжувати збирати свої резерви, готувати їх. Ми не бачимо того, що противник там прямо намірюється зупинити свої бойові дії через певний час. Наша задача зараз — тримати оборону і сточувати методично, постійно наступальний потенціал ворога», — сказав Євлаш.

Як писав KharkovNEWS.info, в Інституті вивчення війни зазначають, що дві російські армії, які стоять понад рік на Куп’янському напрямку, демонструють неспроможність вести широкомасштабні механізовані маневри. 

Джерело

Новости Харькова