Скажений кіт покусав чоловіка у Харківській області

Хазяїн тварини відмовився вакцинувати її.

У частині Кегичівської громади оголосили карантин через випадок сказу.

Домашній кіт покусав жителя села Медведівка. Уранці наступного дня кіт помер. Кегичівська дільниця Красноградської районної державної лікарні ветмедицини провела дослідження та встановила, що тварина хворіла на сказ. У селі ввели карантин, який триватиме два місяці. Як повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області, власник кота раніше відмовився вакцинувати його від сказу.

«Зауважимо, що 30 листопада 2023 року фахівці Кегичівської дільниці ветеринарної медицини в селі Медведівка провели подвірний обхід та щепили проти сказу всіх наявних у домогосподарствах тварин. Було вакциновано 111 собак та 64 коти. Однак чоловік, який постраждав від покусу, тоді відмовився щеплювати своїх тварин. Зараз фахівцями ветеринарної медицини в цьому домогосподарстві щеплені 2 собаки, 3 коти та 1 корова», — повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області.

Жителів Харківщини закликають вакцинувати своїх тварин проти сказу, не контактувати із підозрілими тваринами, особливо дикими, при укусі потрібно негайно звернутися до лікарні.

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині уперше за останні дев’ять років від сказу померла людина. Чоловіка вкусила домашня кішка.

Джерело

Новости Харькова