Сирський називає ситуацію на Куп’янському напрямку складною

Українські захисники утримують позиції.

Ворог продовжує наступати на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

На Куп’янському напрямку продовжуються штурмові дії. Окупанти висуваються на позиції української армії біля села Синьківка у Петропавлівській громаді, аби створити плацдарм для захвату Куп’янська. Українські захисники тримають позиції. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

«Ситуація складна. Нам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу. 
Втім, командири і штаби в режимі 24/7 відстежують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога. Ряд рішень щодо способів знищення ворога ми з командирами прийняли безпосередньо в районах бойових дій. На всіх трьох напрямках наші війська тримають оборону та знищують ворога», — розповів Сирський.

Росіяни зазнають великих втрат, проте Росія поповнює підрозділи резервами штурмових батальйонів із колишніх засуджених.

За пів місяця у смузі відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» українські захисники ліквідували близько 8000 окупантів, знищили та пошкодили понад 500 одиниць російської техніки, зокрема 67 танків, 100 бойових броньованих машин, 77 гармат та мінометів.

Як писав KharkovNEWS.info, дві диверсійні групи росіян виявили на кордоні Харківщини. ДРГ намагалися зайти на територію України кілька днів тому.

Джерело

Новости Харькова