Сім’я у Харкові отруїлася грибами

Пенсіонерів пригостили грибами знайомі.

На Харківщині зареєстрували другий у цьому році випадок отруєння людей дикорослими грибами.

Двоє пенсіонерів віком 81 і 73 роки, які живуть у Харкові, отруїлися грибами. Вони поїли тушкованих дикорослих грибів, схожих на печериці, у знайомих. За чотири години пенсіонери відчули слабкість, біль у шлунку, нудоту, потім почалося блювання та діарея.

«Наразі пенсіонери у стані середнього ступеня важкості госпіталізовані до спеціалізованого закладу охорони здоров’я», — розповіли у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Жителів Харківської області закликають не збирати на не їсти дикорослі гриби. Якщо виникли будь-які симптоми отруєння після вживання, потрібно одразу звернутися до лікарів.

«У похилому віці через хронічні хвороби навіть умовно їстівні та їстівні дикорослі гриби можуть викликати симптоми отруєння», — зазначили у Центрі контролю.

Як писав KharkovNEWS.info, перший випадок отруєння дикорослими грибами у 2023 році на Харківщині зареєстрували у селі Верхній Салтів. У серпні пенсіонерка з’їла гриби з місцевого лісу, після цього їй стало зле. До медиків звернулася не одразу. Її ушпиталили у важкому стані.

Джерело

Новости Харькова