Селище неподалік Харкова обіцяють зробити безбар’єрним

Перший проєкт щодо створення безбар'єрного середовища реалізують у Пісочині.

У Пісочині обіцяють виконати усі вимоги інклюзивності.

Ще у травні 2023 року у Харківській області затвердили план заходів на 2023 і 2024 роки із впровадження Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору. У ньому прописано 28 завдань за напрямками фізичної, інформаційної, цифрової, суспільної та освітньої безбар’єрності. Перший проєкт щодо створення безбар’єрного середовища будуть втілювати у Пісочині. Як пояснив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, саме це селище обрали тому, що воно знаходиться неподалік Харкова, тут проживають багато переселенців.

Робочий проєкт зі створення безбар’єрного простору у Пісочині уже розробили, роботи розпочнуть у 2024 році. Зокрема, для безбар’єрного руху людей з інвалідністю обладнають кожний пішохідний перехід та входи до багатоквартирних будинків, соціальних та освітніх будівель. Для цього понизять тротуари, зроблять пандуси та встановлять тактильні плитки.

«На наступний рік плануємо замовляти роботи, певні результати зможемо побачити на кінець першого кварталу року. Пісочин стане першим населеним пунктом, де реалізуємо цей пілотний проєкт. Він слугуватиме як зразок для інших громад, де виконаємо повністю всі вимоги інклюзивності. Буде обладнано кожен пішохідний перехід чи вхід до багатоквартирних житлових будинків, забезпечено доступ  до соціальних та освітніх об’єктів. Також актуальна тема доступу осіб з інвалідністю до споруд цивільного захисту», — розповів директор департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських.

Як писав KharkovNEWS.info, у Пісочинській громаді зводять підземну школу. Вона буде знаходитися на території ліцею у Коротичі.

Джерело

Новости Харькова