СБУ затримала одного з керівників «залізниці», яку створили окупанти

Колаборантом виявився житель Куп'янська.

Співробітники Служби безпеки України затримали 46-річного жителя Куп’янська, який виявився колаборантом.

Слідчі встановили, що до війни він обіймав посаду керівника вантажного відділу у регіональній філії компанії «Укрзалізниця». Під час окупації став очільником «служби комерційної роботи і маркетингу» так званої «Куп’янської залізниці», яку створили загарбники. Про це повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула.

«На цій «посаді» він сприяв налагодженню залізничного сполучення з країною-агресором для безперешкодного перекидання російських військ на східний фронт. Для цього організовував «переформатування» української відомчої документації відповідно до вимог російського законодавства», — розповіли в СБУ.

Після деокупації чоловік виїхав із Куп’янська, намагаючись уникнути відповідальності. Однак його викрили та затримали. Чоловікові оголосили підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, трьох залізничників із Куп’янська судитимуть за логістику для окупантів. До Червонозаводського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно колаборантів.

Джерело

Новости Харькова