СБУ оголосила підозру «міністру» окупованої Харківщини

Чоловік переїхав у Куп'янськ з Краснодарського краю.

СБУ встановила важливого чиновника в окупаційній адміністрації Харківської області.

Громадянин Росії під час окупації частини Куп’янського, Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів працював «Міністром палива, енергетики та житлово-комунального господарства» у фейковому уряді. 

Раніше чоловік обіймав посаду начальника відділу електроенергетики міністерства паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства Краснодарського краю РФ. Після того, як росіянам вдалося захопити частину Харківської області, вони почали призначати своїх людей на важливі посади в окупаційному уряді. Наприклад, колишній мер Краснодару Андрій Алексеєнко став «головою ради міністрів». Він почав «перетягувати» до себе на роботу знайомих з Краснодарського краю, зокрема, і цього начальника відділу.

«Після призначення  зловмисник одразу приступив до виконання вказівок Кремля щодо поширення злочинного режиму та придушення руху опору в регіоні. Під час так званих нарад чоловік неодноразово закликав змінити межі території України та підтримати окупаційну владу», — розповіли в СБУ.

Після деокупації Куп’янського регіону зловмисник втік до Росії. На підставі зібраних доказів фігуранту заочно оголошено про підозру за ч. 1 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. 

Джерело

Новости Харькова