Російська армія відновила штурми на Лимано-Куп’янському напрямку

Загарбники зазнали втрат та відступили.

Протягом 29 вересня ворог двічі намагався пробити оборону ЗСУ на Лимано-Куп’янському напрямку.

Зазнавши втрат, армія РФ відступила. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

«На Лимано-Куп’янському напрямку ворог відновив свої штурмові дії. За минулу добу двічі безуспішно намагався пробити нашу оборону. Він отримав там добряче втрат та відмовився від своїх наступальних дій. Окрім того, намагається активно застосовувати свою авіацію, завдав 16 авіаударів на цьому напрямку», — сказав речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські бійці засмажили купу російської техніки

Протягом минулої доби військові РФ 564 рази обстріляли позиції українських воїнів з різного озброєння, як ствольних артилерійських систем, так і реактивних. Використовували танки, міномети, гранатомети, протитанкові комплекси, в тому числі й стрілецьку зброю.

«Відбулось три удари FPV-дронами по позиціях наших захисників. І ми не сиділи склавши руки. Завдавали ударів і по їхнім складам з боєприпасами. Ми знищуємо дрони, як спостережні, так і камікадзе», — розказав начальник пресслужби.

За даними Ыллы Эвлаша, на Лимано-Куп’янському напрямку російська армія втратила по одній гарматі «Мста-Б» і 130-мм, 82-й міномет, три автівки, два БпЛА типу «ZALA» та «Орлан», дрони-камікадзе.

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни «заворушилися» на Куп’янському напрямку. До зіткнень залучають новосформовану 25-ту армію.

Джерело

Новости Харькова