Росіяни використовували північнокорейську балістику по Харкову

По параметрах північнокорейські ракети збігаються з російськими "Іскандерами" та "Кинджалами".

Російські окупанти використовують отримані від КНДР балістичні ракети для того, аби пробити ППО України. Їх запускали принаймні двічі по Запорізькій та Харківській областях.

Такого висновку дійшли експерти інформаційно-консалтингової компанії Defense Express. У DE є підтвердження запуску росіянами ракет KN-23 щонайменше двічі. 

«Ми ці ракети додаємо до того арсеналу, який противники викор, щоб пробити системо ППО. Система противника насичується такими ракетами. Почалося зі свідчень, опублікованих у США. Наше видання отрим певні підтвердження того, що ракети могли застосов в Україні двічі: одна упала неподалік Запоріжжя та одна на Харківському напрямку. Важко фахівцям достеменно встановити, що це може бути. Ця ракета по параметрах, габаратих дивним чином співпадає із російським «Іскандером». По суті справи, це доволі серйозна ракета, за параметрами схожа і з «Кинджалом». Вона може нести бойову частину вагою у 500 кг і летіти навіть далі, ніж «Іскандер». Було зафіксовано політ на 640 кілометрів. Говорять, що корейці пішли навіть далі за російських виробників. Поки це не підтверджувалось на практиці», — повідомив під час ефіру на «Еспресо» директор з розвитку Defense Express Валерій Рябих.

США повідомляли про запуск Росією по Україні північнокорейської балістичної ракети 30 грудня. Пізніше, 2 січня Росія застосувала близько десяти ракет по Запоріжжю, Києву, Харкову та інших містах. Учора координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що у Білого Дому є докази того, що російська армія минулого тижня продовжувала завдавати ударів по Україні балістичними ракетами північнокорейського виробництва.

«Пізніше, 6 січня, російські війська знову запустили кілька північнокорейських балістичних ракет по Україні. Ми досі оцінюємо наслідки цих ударів, але можемо підтвердити, що принаймні одна з них поцілила по Харкову», — сказав Кірбі.

Як писав KharkovNEWS.info, речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко раніше розповів, що ракети, якими росіяни обстріляли Харків 2 січня, нагадують боєприпаси, які можна побачити на фото з військових парадів у Північній Кореї.

Джерело

Новости Харькова