Росіяни добудували «оборонну засічну лінію» на кордоні з Харківщиною

Будівництво завершили у Бєлгородській області.

На бетонні тетраедри, які військові експерти називають «марною справою», окупанти витратили понад 130 мільйонів доларів.

У Бєлгородській області (Росія), яка знаходиться на кордоні з Харківщиною, завершили будівництво так званої «оборонної засічної лінії». Про це пише «Українська правда» з посиланням на губернатора Бєлгородської області В’ячеслава Гладкова.

«Ми її завершили вже давно. Я сподіваюся, противник бачить, в якому обсязі й в якій якості вона побудована. Він повинен розуміти, що йому буде вкрай складно, якщо він буде вживати необдуманих дій», — сказав російський губернатор.

За словами Гладкова, будували «оборонну засічну лінію» за кошти з федерального, а не обласного бюджету. На будівництво пішло 10 мільярдів рублів (це майже 132 мільйони доларів). «Засічна лінія» являє собою тетраедри з бетону поруч із дорогами, розташованими біля лісосмуг, які розставили у кілька рядів.

«Під час будівництва працівники скаржилися, що їм не виплачують зарплатні, а військові експерти (навіть російські) називали подібну «лінію» в умовах сучасної війни марною справою», — зазначили в «Українській правді».

Як писав KharkovNEWS.info, будувати оборонні споруди в Бєлгородській області росіяни почали у листопаді 2022 року. Такими спорудами захищалися кілька століть тому від кримських набігів.

Джерело

Новости Харькова