Росія висуває ДРГ по всій лінії кордону у Харківській області

Окупанти обстрілюють регіон та відправляють сюди диверсантів.

Прикордонні населені пункти Харківщини перебувають під постійним вогнем.

Пересування російських диверсійно-розвідувальних груп зафіксовано по всій лінії державного кордону у Харківській області. Наразі лінія фронту проходить на Куп’янському напрямку, де окупанти намагаються вести наступи, однак відходять зі втратами. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«І, звичайно, у нас лінія фронту зберігається по Куп’янському напрямку. Там ворог обрав таку позицію, що він демонструє наступальні дії, отримує від наших Збройних сил відповідь гідну, несе втрати, відступає і тим самим намагається прощупати десь слабину, напевно, або особливості нашої оборони для того, щоб, напевно, сконцентрувати або в іншому місці удари тощо. Висуває постійно диверсійно-розвідувальні групи по всій лінії кордону — це і північ, і північно-східний, Вовчанський напрямок, і східний напрямок, той самий Куп’янський напрямок тощо», — сказав Синєгубов.

Голова ХОВА зазначив, що прикордоння Харківщини постійно перебуває під вогнем. Лише минулої доби окупанти обстріляли 21 населений пункт Харківської області. Вони б’ють  з авіації, артилерії, танків і мінометів. Ракетних ударів стало менше.

«Обстріли, у нас, на жаль, зберігаються, але вони покликані для того, щоб привертати увагу наших військових, щоб ми не концентрувалися на звільненні наших територій. Якщо брати ракетні удари, так, їх поменшало, однак зафіксували декілька днів тому удари двома «Калібрами». Один «Калібр» у поле просто, інший — приватний сектор у передмісті міста Харкова. Цілі незрозуміло які — чи це терор місцевого населення «Калібрами» замість С-300. Ну, можливо і так. Однак там ані військових об’єктів, ані промислових об’єктів не було», — сказав Олег Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, 5 червня вночі російські диверсійно-розвідувальні групи намагалися проникнути на територію Харківської області. Українська армія виявила пересування ДРГ та відкрила по них вогонь, після чого диверсанти відійшли.

Джерело

Новости Харькова