Райони Харківської області зроблять тендери відкритими для усіх

У ХОВА дали доручення робочим групам "Прозорість та підзвітність" при райадміністраціях.

Ознайомитися із тендерами по Харківщині може будь-яка людина.

На сайті Харківської обласної військової адміністрації є рубрика щодо публічних закупівель, які проводять її структурні підрозділи. Такі ж розділи доручили створити робочим групам «Прозорість та підзвітність» при райадміністраціях. У розділах буде міститися інформація про тендери у громадах. Подавати дані до райадміністрацій мають громади. Переглядати тендери на сайті ХОВА може будь-хто. При виявленні порушень обіцяють роботи перевірки.

«Має бути розроблена єдина форма, щоб уся інформація подавалася в електронному вигляді. Громади надаватимуть районам усі необхідні дані, вони вноситимуть їх до своїх рубрик. Так само за цим зможуть стежити представники громадськості», — пояснила керівник апарату ХОВА Вікторія Белявцева.

Окрім цього, у ХОВА готують документи для того, щоб підписати меморандум про співпрацю з аналітичною системою YouControl. Надалі планують спільно проводити тренінги та навчати держслужбовців.

Знайти тендери на сайті ХОВА можна за посиланням тут.

Як писав KharkovNEWS.info, 10 жовтня голова ХОВА Олег Синєгубов підписав розпорядження про створення робочої групи «Прозорість та підзвітність». Група складається з керівників структурних підрозділів Харківської ОВА, начальників райадміністрацій, представників правоохоронних органів і громадськості. Група зможе відслідковувати витрати і щось рекомендувати при виявленні порушень під час ремонтів будинків, шкіл або лікарень за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії.

Джерело

Новости Харькова