Рада оборони Харківської області просить прем’єра про ремонт дороги

Траса міжнародного значення служить евакуаційним та гуманітарним шляхом.

На засіданні Ради оборони звернулись до Дениса Шмигаля щодо траси М-03. 

Після зими відрізок траси М-03 Київ – Харків на ділянці поблизу населеного пункта Валки вщент зруйнований. Ця ділянка знаходиться у зоні відповідальності Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Неодноразово звертались до керівника установи Мустафи Наєма, а також профільного Міністерства інфраструктури з цим питанням. Харківщина – фронтовий регіон. Мова йде про ключові евакуаційні, гуманітарні маршрути як для цивільних, так і наших військових. Радою оборони вирішили звернутися до Премʼєр-міністра України із проханням провести ремонтні роботи та забезпечити проїзд на цих транспортних артеріях, які важливі для безпеки всієї країни», — повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Нагадаємо, наприкінці січня 2024 року почалися аварійно-ремонтні роботи на дорогах Харківщини. Бригади підрядних організацій працюють на кількох магістралях. За інформацією Служби відновлення, робочі зрізають асфальт на пошкоджених ділянках, зачищають заглиблення, підгрунтовують та заново вкладають асфальтобетонну суміш. 

«В умовах відсутності фінансування наразі це єдиний вихід, щоб покращити стан дорожнього полотна та забезпечити нормальний проїзд там, де покриття було суттєво пошкоджене через зимові коливання температури та тривалу відсутність капітальних ремонтів. В першу чергу йдеться про забезпечення логістики для посилення обороноздатності України, евакуаційні маршрути, шляхи міжнародного, національного та регіонального значення», — повідомляє Служба відновлення.

Роботи тривають на трасах M-03 Київ – Харків – Довжанський та М-18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта.

Джерело

Новости Харькова