Псевдопатрульний переховувався та передавав росіянам дані про ситуацію у Харкові

Колаборанта, який вже мав заочну підозру, затримали.

Майже 10 місяців чоловік переховувався у Харкові. 

Ще у квітні цього року прокуратура заочно повідомила про підозру 52-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації Куп’янська місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру «правоохоронця». Колаборант обійняв посаду «в. о. інспектора дорожньо-патрульної служби групи дорожньо-патрульної служби відділу державної інспекції безпеки дорожнього руху Управління внутрішніх справ Тимчасової цивільної адміністрації Харківської області». Псевдопатрульний перевіряв документи на блокпостах та оформляв ДТП.

Одразу після деокупації Куп‘янська чоловік попросив волонтерів відвезти його до Харкова, а дружину та сина відправив до рф. Весь цей час чоловік ретельно переховувався від слідства у Харкові у квартирі знайомих. Через месенджер Telegram, він передавав представникам рф закодовану інформацію про ситуацію у Харкові. У телефоні колаборанта виявлено листування з представниками держави-агресора та проросійський контент. 

Телефон колаборанта. Фото: Харківська обласна прокуратура

7 липня на підставі ухвали слідчого судді колаборанта затримали.

Слідчий суддя Київського районного суду Харкова задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Як писав KharkovNEWS.info, колаборантка з Харківщини, яка втекла у Росію з гауляйтером, заочно отримала підозру

Джерело

Новости Харькова