Прокуратура вимагає забрати землю біля «Металісту» у людей колишнього віцепрем’єр-міністра

Власник обіцяв побудувати навпроти стадіону торгово-розважальний центр.

Договоір із приватною фірмою про оренду великої ділянки землі навпроти стадіону «Металіст» хочуть розірвати. До Євро-2012 тут мали звести ТРЦ.

Керівник Шевченківської окружної прокуратури подав позовну заяву до суду, аби розірвати угоду Харківськкої міської ради із ТОВ та повернути земельні ділянки місту.

Слідчі з’ясували, що підприємство ще у 2010 році придбало у власність п’ять земельних ділянок у Харкові загальною площею майже 5 гектарів із земель житлової та громадської забудови  і планувало будувати ТРЦ з офісними приміщеннями. Вартість земельних ділянок складає майже 30 млн гривень.

«Вказані землі знаходяться напроти стадіону «Металіст» та повинні були бути забудованими до 31.12.2011, тобто до проведення чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012″. Проте підприємством порушено умови договорів купівлі-продажу землі щодо здійснення забудови земельної ділянки, поліпшення інфраструктури міста та облаштування прилеглої території в передбачені умовами договорів строки. ТОВ навіть не отримано дозвільні документи, які надають право на виконання будівельних робіт, що унеможливлює ефективне використання вказаної земельної ділянки», — повідомили у прокуратурі. 

Господарський суд Харківської області відкрив провадження у справі.

За даними KHARKIV Tоday, йдеться про фірму, яку заснували люди з оточення тодішнього віцепрем’єр-міністра Сергія Тігіпка. ТОВ «Фінансово-комерційний менеджмент», яка купила землю, заснував Андрій Дашук. За даними руху «Чесно», у 2015 році він балотувався до Харківської обласної ради від «Сильної України», але не пройшов. Фірма «ФКМ» уже ліквідована.

Нагадаємо, під час Євро-2012 ця ділянка використовувалась як паркінг.  

Як писав KharkovNEWS.info, біля стадіону «Металіст» побудують скандальний офісний центр із укриттям, який спочатку думали звести у Саржиному Яру. Ділянка знаходиться неподалік станції метро «Метробудівників» і «Спортивна», а також будинку культури «Металіст».

«Будівництво захисної споруди проводитиметься за кошти Держагентства з відновлення. Нам потрібно ухвалити це процедурне рішення для того, щоб наступного року, як нам обіцяють, збудувати цей об’єкт. Він вкрай необхідний для міста Харкова, для харків’ян, для навчання дітей», — зазначив харківський міський голова Ігор Терехов.

Джерело

Новости Харькова