Продавала насіння і розміщувала техніку: жительниці Куп’янського району оголосили підозру

Жінку затримали.

Колаборантка продала росіянам врожай соняшника та дозволила розміщувати техніку.

Слідчі оголосили підозру 56-річній заступниці директора агрофірми у селі Кіндрашівка (Куп’янський район), яка співпрацювала з окупантами. Агрофірма займалася вирощуванням зернових, бобових культур та насіння олійних культур. .

Як установило слідство, під час окупації жінка добровільно погодилася працювати на окупантів. Вона встановила робочі зв’язки із загарбниками, співпрацювала з так званою «военно-гражданской администрацией».

Потім отримала від окупантів «патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения», продала врожай та допомагала загарбникам у розміщенні техніки на складах.

«Керівниця реалізувала врожай насіння соняшника 2021 року на загальну суму п’ять мільйонів рублів російської федерації на умовах подальшої сплати 5% від отриманого прибутку відповідно до патенту. Крім того, жінка добровільно розміщувала техніку військовослужбовців рф та представників незаконних збройних формувань на території своїх складів, розташованих у селі Тищенківка Куп’янського району», — розповіли в поліції.

Підозру жінці сформували за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна. Колаборантку затримали. 

Фото: ГУ Нацполіції в Харківській областіФото: ГУ Нацполіції в Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, 49-річний мешканець селища Борова (Ізюмський район) допоміг загарбникам вивезти до Росії врожай соняшника. 

Джерело

Новости Харькова