Поліцейський з Куп’янська стояв на блокпостах окупантів

Зрадник переховується.

Поліцейський улаштувався до окупантів на роботу та закликав жителів співпрацювати з ворогом.

Слідчі заочно оголосили підозру експоліцейському з Куп’янська, який під час окупації працював на російських загарбників. Слідчі встановили, що чоловік тоді був поліцейським відділу реагування патрульної поліції Куп’янського районного відділу поліції. Спочатку він стояв на блокпостах окупантів. Потім пішов працювати у так зване «Управление внутренних дел ВГА Харьковской области». Він обійняв посаду «и. о. начальника отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения». Загарбники платили йому 80 000 російських рублів зарплатні.

«Він виносив постанови про відмову у порушенні кримінальних справ за порушення правил дорожнього руху особами у тимчасово окупованому Куп’янському районі Харківської області відповідно до законодавства країни-агресора — рф. Крім того, «правохранитель» погоджував графіки та схеми руху автобусів до окупованого Сімферополя та російського Бєлгорода. Також він закликав місцеве населення до співпраці з окупаційною владою та безпідставно вилучав транспортні засоби у цивільних», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

За деякий час поліцейський обійняв іншу посаду. Він став «заместителем командира роты отдельной роты ДПС Государственной инспекции безопасности дорожного движения». 

Підозру поліцейському сформували за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Чоловік переховується від слідства, тому вирішується питання про оголошення його у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, у серпні СБУ затримала 31-річного колаборанта з Куп’янська. Під час окупації він улаштувався до так званого «управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області» та допомагав фабрикувати справи проти українських патріотів. Його призначили на посаду «оперуповноваженого відділу карного розшуку».

Джерело

Новости Харькова