Поліцейський насмерть збив дівчинку на переході в передмісті Харкова

15-річна школярка загинула під колесами машини.

Автівка збила дівчину на пішохідному переході.

У середу увечері 2 серпня у районі Пісочина автомобіль, за кермом якого знаходився київський правоохоронець, скоїв смертельну ДТП. Машина наїхала на дівчину 15 років, яка переходила дорогу по пішохідному переходу. Дівчина загинула. Про це KharkovNEWS.info повідомив прессекретар територіального управління Державного бюро розслідувань Олександр Білка.

«На місце ДТП одразу прибули співробітники ДБР для встановлення всіх обставин та проведення першочергових слідчих дій. Попередньо встановлено, що водій був тверезим», — розповіли у ДБР.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років або без такого.

Харківський блогер Женя Зуб в своєму Телеграм-каналі написав ім’я підозрюваного. За його даними, за кермом автомобіля був співробітник центрального апарату внутрішньої безпеки Якименко Ярослав Леонидович. У поліції цю заяву поки не коментують. 

Як писав KharkovNEWS.info, 1 серпня на трасі Харків — Зміїв — Балаклія сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода. Автівка Volkswagen Transporter виїхала на зустрічну смугу, зіштовхнулася з Renault Master, що була припаркована на узбіччі, та наїхала на пішохода. Від отриманих травм чоловік помер на місці. Водій був під дією наркотиків.

Джерело

Новости Харькова