Поліцейські Харківщини їздять на трофейному «Тигрі»

Броньована машина служить у Куп'янську.

Поліцейські Харківщини їздять на російському позашляховику багатоцільового призначення «Тигр».

Бронеавтомобіль окупантів затрофеїли у Харкові українські захисники. На «Тигрі» їздять оперативники та слідчі Купёянська, коли необхідно дістатися місць обстрілів. Наслідки ударів вони фіксують щодня, однак на «Тигрі» пересуваються тільки «в окремих випадках», оскільки автомобіль загарбники розцінюють як мішень та прагнуть поцілити по ньому. Броньована автівка рятує життя поліцейських, коли росіяни відкривають по них вогонь або спрацьовують боєприпаси, що нерозірвалися. Про це розповів начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

«Але саме на такому транспорті найбільше шансів зберегти життя поліцейських. Бо росіяни під час кожного обстрілу використовують ту саму тактику — спочатку пускають ракети, потім чекають на приїзди поліції та рятувальників і починають бити «Градами» вже прицільно по людях. Ще одна небезпека — нерозірвані боєприпаси. Тож практика показала — бронеавтомобілі потрібні не тільки військовим, а й поліції для виїздів на обстріли та для евакуації. Місцеві до трофейного Тигра вже звикли — та він вже й виглядає як наш. «Доброго вечора, ми з Харкова», — такі слова підтверджують незламність нашого міста та області», — зазначив Болвінов.

Фото: Сергій Болвінов

Як писав KharkovNEWS.info, на початку вересня бійці роти ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахіллес» знищили на Бахмутському напрямку російський броньований автомобіль і машину «буханка». Машини рухалися з особовим складом, коли по них ударили FPV-дронами.

Джерело

Новости Харькова