Після обстрілів у Харкові не заживили кілька будинків

Поряд зі зруйнованою трансформаторною підстанцією встановили нову.

Світла поки немає у трьох будинках.

Енергетики встановили нову комплексну трансформаторну підстанцію у Київському районі Харкова та подали електрику до семи багатоквартирних будинків по вулиці Академіка Проскури, які були знеструмлені через російський обстріл 23 січня. Стара підстанція була повністю зруйнована. Зруйновані елементи демонтували, поряд встановили нову підстанцію. Поки без електрики залишаються три багатоповерхові будинки, оскільки у них пошкоджені внутрішньобудинкові мережі. Їхнім ремонтом уже займатимуться не енергетики, а співробітники «Житлокомсервісу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехов розповів, що буде зі зруйнованим російською ракетою будинком

«Комплексна підстанція — це вже сучасність, не треба будувати з цегли захист для електричного обладнання, воно вже всередині. Щодо трьох будинків — це вже питання до «Житлокомсервісу». Адже все, що після щитової, — це вже не на нашому балансі. Нашу частину ми зробили: забезпечили можливість підключення усіх споживачів. Тепер балансоутримувач цих будинків має виконати певні роботи, щоб забезпечити підключення цих будинків», — пояснила KharkovNEWS.info речниця компанії «Харківобленерго» Марина Шевченко.

Фото: «Харківобленерго» Фото: «Харківобленерго»

Як писав KharkovNEWS.info, через обстріли 23 січня у Харкові пошкоджені 222 житлових будинки, 42 із них є приватними. У будівлях вилетіли 5000 вікон. Частина жителів постраждалих мікрорайонів залишилася без тепла, світла та газу.

Джерело

Новости Харькова