Під час обстрілу Харкова загинула людина, є постраждалі (оновлено)

У місті пошкоджені лікарня, школа, будинки.

Місто перебувало під масованим обстрілом із п’ятої до восьмої ранку.

Під час ракетної атаки по Харкову 29 грудня загинула одна людина, постраждали — ще семеро. Пораненим надають допомогу. Унаслідок обстрілу пошкоджена лікарня, школа, будинки, поштове відділення та підприємство. На місцях обстрілів працюють екстрені служби, рятувальники розбирають завали. Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону.

«Наразі ми нарахували 22 прильоти по різних районах Харкова. На жаль, постраждали цивільні об’єкти, постраждала лікарня, поліклініка. Крім цього постраждала школа, постраждали житлові будинки, відділення «Нової пошти» та виробниче підприємство міста Харкова. Так, на жаль, постраждалі є. На теперішній час у лікарні знаходяться сім постраждалих. На жаль, одна людина загинула. Зараз розбирають завали працівники ДСНС, і будемо бачити, що там», — розповів Терехов.

За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, загибла людина — це чоловік віком близько 35 років, постраждалих наразі вісім.

«Станом на зараз внаслідок ударів окупантів по Харкову одна людина загинула, чоловік близько 35 років. Вісім осіб отримали поранення, медики надають допомогу на місці. Зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури міста: медична установа, склади, цивільні підприємства. Дані уточнюються», — повідомив Синєгубов.

За даними речниці начальника ХОВА Олени Шаповал, семеро людей перебувають у лікарні, двоє із них — у важкому стані. Постраждалі є співробітниками підприємств.

Після першого удару у Харкові були перебої з електропостачанням, тому містом запустили автономні тролейбуси. За словами Терехова, електротранспорт уже курсує за графіком.

UPD. Пізніше Олег Синєгубов повідомив, що кількість постраждалих через обстріли Харкова збільшилася до одинадцяти. У місті зруйновані та пошкоджені склади і виробничі будівлі, транспортного депо, підприємства. В одній із лікарень вибухова хвиля пошкодила дах та вікна. Також пошкоджень зазнала автівка «швидкої».

Як писав KharkovNEWS.info, перший вибух у Харкові пролунав о 5:01. Було зафіксовано щонайменше вісім ударів. За попередньою інформацією, по місту били двома видами ракет — С-300 і Х-22. Влучання були у Київському та Холодногірському районах. О 7:02 Харків удруге потрапив під обстріл. Далі була третя хвиля обстрілів. Це наймасованіший обстріл регіону.

Джерело

Новости Харькова