П’ять років тюрми отримав російський інформатор із Харківської області

Чоловік передавав росіянам дані про розташування особового складу та техніки ЗСУ.

19-річного інформатора з Краснограду засудили до тюремного ув’язнення.

Як довело слідство, юнак працював з росіянами системно. Він збирав та передавав російським спецслужбам через різні месенджери інформацію про розташування військовослужбовців ЗСУ, переміщення та рух військової техніки у Краснограді. Наприклад, улітку минулого року він повідомив про те, що повз залізничну станцію прослідує потяг з  гаубицями. Він зливав окупантам дані про місцерозташування ангарів з технікою.

«Молодика затримали на початку жовтня минулого року під час того, як він на завдання російських кураторів фотографував місцевий військкомат. Під час обшуку за місцем мешкання затриманого правоохоронці виявили в його ноутбуці переписку з представником держави-агресорки, який дякував за допомогу і надавав вказівки щодо моніторингу обстановки», — розповіли в Харківській обласній прокуратурі.

Хлопець свою провину не визнав. На суді він розповідав, що допомагав українській армії донатами, а росіянам передавав лише неправдиві дані. Суд визнав його винним за статтею 114 КК України  (Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану). Максимальна санкція цієї статті передбачає 8 років ув’язнення, суд дав обвинуваченому 5 років та 6 місяців. 

Як писав KharkovNEWS.info, в області викрили військовослужбовця, який зливав росіянам дані про місця дислокації підрозділів та військової техніки Збройних Сил України і секретну інформацію. Його обвинувачують в держзраді. 

Джерело

Новости Харькова