Пенсіонера, який убив і розчленував знайомого у Харкові, ув’язнили на вісім років

Убивство сталося у Немишлянському районі.

Пенсіонер зарубав знайомого сокирою.

Фрунзенський районний суд Харкова виніс вирок 72-річному чоловікові, який убив знайомого та розчленував його тіло. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді восьми років і шести місяців ув’язнення. Убивця визнав провину.

Убивство сталося 19 січня 2023 року у Немишлянському районі Харкова. Слідчі встановили, що в одній із квартир двоє пенсіонерів випили півтора літра горілки і посварилися. Під час сварки власник квартири схопив сокиру біля столу й шість разів ударив знайомого по голові. Той помер. Убивця пішов спати. Наступного дня знову випив і розчленував тіло чоловіка.

«Прокинувшись наступного ранку, він усвідомив, що вбив людину, проте відповідати за це не хотів. Тому він сходив до магазину за горілкою і, випивши, за його словами «для заспокоєння», розчленував тіло вбитого товариша. Він планував ховати тіло поступово — частинами», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

За два дні після убивства чоловік вивіз частину тіла знайомого до себе на дачу. Там закопав її неподалік гаража. Коли повернувся додому, його чекали правоохоронці, яких викликала його донька. Жінка прийшла до батька, аби віддати ліки, та побачила у квартирі частини тіла. Чоловіка затримали.

Винним чоловіка визнали за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, чоловік убив подружню пару на Харківщині через голоси в голові. 

Джерело

Новости Харькова