Патрульну поліцію Харківської області очолив «робокоп»

Віктор Левченко — бойовий офіцер, майстер спорту, лицар ордена Богдана Хмельницького III ступеня.

Віктор Левченко призначений виконуючим обов`язки голови Патрульної поліції Харківщини.

Майор Левченко зайшов на посаду замість відстороненої Альони Стрижак, яка була призначена ще до повномасштабного російського вторгнення.

«Першочергова задача — це дисципліна і всі задачі, які покладені на патрульну поліцію», — прокоментував «Суспільне. Харків» своє призначення Віктор Левченко.

Що відомо про Віктора Левченка: йому 35 років, майстер спорту України зі штовхання ядра, очолював відділ патрульної поліції Криму після його окупації, у 2019 році став начальником управління патрульної поліції в Луганській області.

Після 24 лютого 2022 року очолив гуманітарну евакуацію з Луганщини і визнавав, що часом ішлося про такий ризик для життя, що він не міг наказувати щось підлеглим, лише показував власним прикладом. За три місяці «Батальйону перевізників» Левченка вдалося вивезти понад 42 тисяч цивільних, писала «Новинарня». 18 квітня 2022-го Левченко дістав важку контузію у будівлі управління патрульної поліції у Лисичанську, куди прилетіла керована ракета. Він активний у соцмережах, робить багато фото та відео, на сторінці в інстаграмі часто пише: «ваш пластмасовий поліцейський». Брав участь у контрнаступі на Харківщині, згодом, у травні 2023 року, створив групу операторів ударних fpv дронів «Робокопи» в складі роти розвідки зведеного загону ДПП «Хижаки»., воював на Сході України.

У майора є мальтійська болонка Хепі, яка живе з рідними на Миколаївщині.

Із яким формулюванням звільнили Альону Стрижак, поки що невідомо.

Джерело

Новости Харькова