Освітній економіст окупантів на Харківщині отримала підозру

Жінка влаштувалася до так званого "відділу освіти".

Колаборантка займалася фінансовими питаннями шкіл, що працбвали за російськими стандартами.

Слідчі оголосили підозру у колабораційній діяльності 49-річній жительці Балаклії. За даними слідства, під час окупації жінка добровільно співпрацювала із загарбниками. У липні 2022 року окупанти запропонували їй місце у так званому «відділі освіти Балаклійського теруправління», що входило до складу окупаційної адміністрації. Жінка погодилася, вона стала «головним економістом».

«Жінка опрацьовувала списки дітей, які повинні були відвідувати навчальні заклади освіти, займалась веденням обліків щодо виділення коштів на відновлення роботи навчальних закладів за програмою рф», — повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, директора «ліцею» на Харківщині ув’язнили на рік. Віктор Сорокін погодився очолити так званий «ліцей», який окупанти створили на базі українського закладу освіти.

Джерело

Новости Харькова