Окупанти завдали авіаударів по трьом населеним пунктам Харківщині

Десяток населених пунктів області опинились також під артилерійським та мінометним вогнем.

З авіації російські війська били по Кислівці, Котлярівці та Берестовому.

 

У Чугуївському районі ворожих ударів зазнало місто Вовчанськ та інші прикордонні населені пункти. На Куп’янщині було завдано авіаудару в районі села Кислівка, пошкоджено приватний житловий сектор, без постраждалих. 

У Синьківці Куп’янського району внаслідок ворожого артилерійського обстрілу зазнав поранення та був госпіталізований 57-річний цивільний чоловік.

«У нас після кожного обстрілу військові адміністрації працюють на місці, у випадку необхідності надають будівельні матеріали для оперативного ремонту в цих будівлях, якщо там проживають люди», — зазначив керівник ХОВА Олег Синєгубов в етері телемарафону. 

«На Вовчанському напрямку населені пункти знаходяться під постійними обстрілами, і ми вже маємо звернення від міської військової адміністрації щодо примусової евакуації дітей з 5 населених пунктів Вовчанської громади, і ми будемо розглядати це питання», — сказав очільник області.

У разі відселення мешканцям запропонують гуртожитки вишів у Харкові (3500 місць), є місця для поселення у Харківській області, також зарезервовані місця в інших областях. Це можуть бути як тимчасові помешкання, так і постійні. 

За даними Генштабу ЗСУ, минулої доби на Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли близько 15 населених пунктів. Зокрема, під вогонь потрапили Гатище, Огірцеве і Дворічанське на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Новоселівського Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Путникове, Фиголівка, Дворічна, Масютівка, Куп’янськ і Кислівка Харківської області.

«Стосовно Куп’янського напрямку, ворог постійно атакує позиції наших військових, там знаходяться штурмові війська ворога, вони там проходять ротацію, накопичуються, тому цей напрямок нас найбільше хвилює, оскільки для ворога він є пріоритетним», — повідомив Олег Синєгубов 

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни тричі пробували йти в атаку на Лимано-Куп’янському напрямку.

Джерело

Новости Харькова