Окупанти вкрали понад 130 одиниць техніки підприємства «Дороги Харківщини»

Під час окупації техніку крали та нищили.

Автомобілі для роботи на дорогах перекидають із півдня Харківщини.

Під час окупації частини території Харківської області російські військові украли понад 130 одиниць техніки, яка належала державному підприємству «Дороги Харківщини». Також вони пошкодили інше майно та бази підприємства. Про це повідомив директор підприємства Ігор Турченко.

Тепер, аби забезпечити належне утримання доріг на деокупованих територіях, дорожні автомобілі перекидають із півдня регіону. На дорогах працювати небезпечно, оскільки російські загарбники постійно обстрілюють території. Зокрема, це автошляхи в Ізюмському та Куп’янському районах. 

«Ми перебросили техніку туди зі, скажімо так, південних районів нашої області, складності логістичні. Працюємо у тісній співпраці зі Збройними силами України, волонтерами, так як такі дороги, як від Борової до Куп’янська, вони мають певну специфіку, так як вони також прострілюються, безпілотники. Але у тісній співпраці розчищаємо, забезпечуємо проїзд, реагуємо на всі телефонні дзвінки, скарги, і в робочому режимі вирішуємо усі ці питання. Не можу сказати, що це легко, але уже налагодили співпрацю в цьому напрямку», — сказав Турченко.

За словами директора ДП «Дороги Харківщини» наразі техніки, людей і піщано-сольової суміші, аби утримувати дороги місцевого значення, достатньо.

Як писав KharkovNEWS.info, на трасі міжнародного значення у Харківській області відновлюють міст через річку Сіверський Донець. Це один зі стратегічно важливих напрямків. Старий міст, зведений у 1951 році, був зруйнований під час повномасштабного вторгнення Росії. 

Джерело

Новости Харькова