Окупанти просуваються на Куп’янському напрямку – ISW

Армія РФ поновила наступи, аби вийти на ближні підступи до Куп'янська.

На сході Харківської області поновилися атаки російської армії. Тут завершується перегрупування підрозділів РФ, після чого наступ посилиться.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни.

Як зазначає британська розвідка, 22 листопада російські війська продовжили наземні атаки вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна та мали успіх.

«Геолокаційні кадри свідчать про просування російських військ на схід від Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська). Також росіяни завершують перегрупування сил і незабаром можуть посилити темпи наступальних дій у цьому районі», — пишуть експерти ISW  у звіті за 22 листопада. 

У Генштабі України повідомили, що російські війська безуспішно атакували поблизу Синьківки та Іванівки (20 км на південний схід від Куп’янська), на північний схід і схід від Петропавлівки (7 км на схід від Куп’янська). Загалом були відбиті 12 атак.

Карта: ISW.

Військовий оглядач Костянтин Машовець повідомляє, що російські війська на Куп’янському напрямку завершують перегрупування сил і незабаром можуть посилити темпи наступальних дій у цьому районі.

«Командування військ противника на Куп’янському напрямку завершує перегрупування своїх сил і засобів, а також цілу низку підготовчих заходів у тактичній зоні з нарощування темпів наступу за дирекцією Лиман Перший – Синьківка, Куземівка – Берестове, а також у напрямку рубежу Кислівка – Іванівка, з метою прискорення виходу на ближні підступи до міста Куп’янська», — написав Машовець.

За словами начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, на Куп’янському напрямку збільшилась так звана «сіра» зона.

Джерело

Новости Харькова