Окупанти обстріляли волонтерів, які евакуювали людей на Харківщині

Евакуацію проводили з Куп'янського району.

Окупанти відкрили вогонь по волонтерах.

Із 9 по 15 серпня із Куп’янського району евакуювали 344 жителів, зокрема 111 дітей. За останню добу вдалося евакуювати ще 96 мешканців, у тому числі 21 дитину, 47 жінок і чотири людини з інвалідністю. Під час евакуації під обстріл потрапили волонтери.

«Вчора під час здійснення евакуації під терористичний обстріл росіян потрапили волонтери, які допомагають вивозити людей. На щастя, без постраждалих. Це вкотре демонструє цинізм російських терористів!» — повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Людям, які евакуюються, обіцяють надати медичну, правову, психологічну та гуманітарну допомогу, забезпечити безкоштовним житлом. 

«Евакуація з прифронтових районів Куп’янщини відбувається планово та вимагає індивідуального підходу до кожної родини, проведення постійного інформування про небезпеку та широкої роз’яснювальної роботи. В евакуації задіяні волонтерські та благодійні організації, представники місцевої влади, правоохоронці та рятувальники ДСНС. Усім їм велика подяка за відповідальність та самовідданість!», — зазначив Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, станом на 1 серпня у Куп’янській громаді залишалося понад 12 500 жителів, зокрема 546 дітей. 9 серпня у Куп’янському районі оголосили обов’язкову евакуацію, почали говорити про примусову евакуацію для дітей.

Джерело

Новости Харькова