Окупанти обстріляли Козачу Лопань, під вогонь потрапили рятувальники

Після обстрілів селище залишилося знеструмленим.

По селищу вдарили щонайменше 14 разів, під обстріл потрапив підрозділ рятувальників.

Удень 12 вересня російські військові обстріляли селище Козача Лопань у Дергачівській громаді (Харківський район). За попередньою інформацією, обстріли здійснювали з мінометів. Під удар потрапили приватні будинки та критична інфраструктура. Через обстріли пошкоджень зазнали понад десять будинків, машини та електролінії. У селищі зникло світло. Постраждалих унаслідок обстрілів немає.

«Наразі у зв’язку з суттєвими пошкодженнями електромереж у селищі відсутнє світло. Фахівці «Харківобленерго» та інші екстрені служби вже працюють над відновленням світла і ліквідацією наслідків російського терору», — повідомив начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко.

За інформацією Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, обстріл Козачої Лопані стався близько 13:00. Під обстріл потрапили рятувальники.

«В результаті пошкоджено скління вікон та службовий автомобіль пожежно-рятувального посту. Постраждалих серед рятувальників немає. Також пошкоджено приватний автотранспорт», — розповіли у ГУ ДСНС.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській областіФото: ГУ ДСНС у Харківській областіФото: ГУ ДСНС у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, після обстрілів на Харківщині 11 вересня спалахнули дві пожежі. Горіли будівлі та сінник. Це сталося у селі Кутьківка Куп’янського району та Вовчанську (Чугуївський район).

Джерело

Новости Харькова