Окупанти намагаються знищити логістику в Куп’янську та передмісті

Сюди відносяться Ківшарівка, Куп’янськ-Вузловий і район заоскілля.

Військова ситуація у Куп’янській громаді залишається стабільно важкою. 

Російські окупанти постійно обстрілюють громаду різними видами озброєння. Наразі вони намагаються знищити важливу для лівобережжя Куп’янщини логістику. Попри це, комунальникам поки вдається швидко ліквідовувати наслідки обстрілів. Про це повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін в ефірі Espreso. 

«На жаль, обстріли не припиняються. Кожного дня територія громади зазнає важких ударів ворога з усього виду озброєння, яке в нього є, це артилерія, РСЗВ і керовані авіабомби. Останнім часом ворог активно намагається знищити логістику, логістичну інфраструктуру, яка дозволяє нам забезпечувати життєдіяльність лівобережжя Куп’янщини. Це Ківшарівка, Куп’янськ-Вузловий, район заоскілля. Але знову ж таки, дякуючи нашим героїчним комунальним службам, нашим структурним підрозділам, працівникам, ми швидко лагодимо наслідки від прильотів і намагаємося зробити все можливе, щоб забезпечувати. Поки що виходить», — сказав Беседін. 

За його словами, наразі у Куп’янській громаді проживають більше ніж 7500 мешканців, 3500 із них — у Куп’янську (у тому числі 218 дітей). Попри постійні обстріли, евакуюватися люди не хочуть. 

«Проводимо інформ-аційно-роз’ясснювальну роботу, кажемо, що зараз краще виїхати із Куп’янської громади у більш безпечні місця. Відпрацьований весь алгоритм, створені всі умови, в тому числі проживання. Але на жаль, нехтують, відмовляються», — розповів Беседін. 

Ситуацію на лінії зіткнення Беседін також називає стабільною. Українські військові надійно тримають позиції та завдають ураження ворогу. 

Як писав KharkovNEWS.info, на початку березня Рада оборони Харківщини ухвалила рішення про оголошення примусової евакуації з Вільхуватської та Великобурлуцької громад. Примусова евакуація тривала 23 дні, звідти вивезли усі родини з дітьми (159 дітей). 

Джерело

Новости Харькова