Один із морських ударних човнів СБУ назовуть «Харків»

Збір на Sea Baby триває.

Фандрейзингова платформа UNITED24, Олег Гороховський та monobank, Сергій Стерненко й Ігор Лаченков збирають 297,5 мільйона гривень для СБУ на дрони Sea Baby.

Один із дронів Sea Baby, на який зібрав кошти Лачен, матиме назву «Харків». Про це повідомили у команді UNITED24. Нагадаємо, великий збір на «Морський бій» оголосили 22 лютого 2024 року. Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby — розробка Служби безпеки України. Вони здатні нести 850 кілограмів вибухівки, розганятися до 90 км/год та долати відстань у 1 000 кілометрів. Раніше голова СБУ Василь Малюк назвав дрон Sea Baby «багатоцільовою платформою, яка сьогодні ефективно використовується».

Долучитися до гри у «Морський бій» може кожен українець.

«Оголошуємо збір на 35 морських дронів. Фандрейзингова платформа UNITED24, Олег Гороховський та monobank, Сергій Стерненко й Ігор Лаченков збирають 297,5 мільйона гривень для СБУ на дрони Sea Baby. Зробіть свій хід донатом у морському бою», — йдеться у повідомленні.

За внесок від 100 гривень можна виграти одну з 35 карток, на яких лежить по 100 000 грн, а за внесок від 1000 гривень — картку, на який лежить мільйон гривень. Взяти участь у розіграші можна, переказавши кошти на банку партнерів.

У жовтні 2022 року морські безпілотники Служби безпеки України атакували кораблі Чорноморського флоту РФ у Севастопольській бухті, пошкодивши зокрема фрегат «Адмирал Макаров».

У 2023 році дрони СБУ уразили ракетоносії «Самум» та «Павел Державин», танкер SIG, десантний корабель «Оленегорский горняк», пошкодили буксир «Николай Мур» та новітній розвідувально-гідрографічний корабель «Владимир Козицкий».

Джерело

Новости Харькова