Начальник Дергачівської МВА розповів, чи будуть вводити примусову евакуацію

Останнім часом росіяни атакують будинки людей FPV-дронами.

Російські військові активно використовують авіабомби на північному прикордонні.

Останнім часом почастішали випадки застосування FPV-дронів, ними цілять по будинках цивільних. Під обстрілами постійно знаходяться Козача Лопань, Ветеринарне, Гранів і Шевченка. Деякі населені пункти майже повністю зруйновані. Якщо обстріли продовжуватимуться із такою є інтенсивністю, то у громаді можуть розглянути можливість посилення роз’яснювальної роботи із жителями щодо евакуації, проте примусово евакуювати їх не будуть. Про це повідомив начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко в ефірі «Суспільне. Студія».

У селі Шевченка наразі ніхто не проживає. У Ветеринарному мешкають семеро людей, евакуюватися вони не хочуть, їм надають продовольчу допомогу. У Козачій Лопані живуть приблизно 1500 людей, зокрема близько 100 дітей. 

«Ми постійно закликаємо людей по можливості евакуйовуватися, виїжджати до рідних, до близьких, якщо в когось немає куди виїжджати, ми готові надати таку можливість, у здравницях перебути якийсь час, під наглядом і лікарів, там і, звісно, дітей можуть там навчати вчителі, психологи, реабілітологи. Але люди не поспішають чомусь поки що виїжджати із населених пунктів», — сказав Задоренко.

Задоренко з посиланням на військових повідомив, що наразі із боку Бєлгородської області немає концентрації російських підрозділів для наступу на українську територію.

«Наші хлопці надійно тримають кордон, моніторять постійно прикордонні території Російської Федерації. Тож єдина загроза на сьогоднішній день для місцевих людей — це обстріли, які, на жаль, завдає ворог. Але люди вже знають, у яких випадках перебувати у підвальних приміщеннях, люди облаштували свої, скажімо, погреба, підвали під бомбосховища. У населеному пункті, де була зруйнована місцева лікарня, ми відремонтували також підвальні приміщення, де сімейні лікарі надають допомогу людям, працює орган державної влади, тож поки що люди не мають бажання їхати», — пояснив Задоренко.

Як писав KharkovNEWS.info, уранці 19 березня окупанти скинули дві авіабомби на Козачу Лопань. Були пошкоджені кілька приватних будинків, об’єкти цивільної інфраструктури та електролінії.

Джерело

Новости Харькова