На вулицях Харкова можна буде отримати безкоштовну консультацію лікарів

На Привокзальній площі та у Центральному парку відбудеться акція.

Харків’янам розкажуть про профілактику серцево-судинних захворювань.

29 і 30 вересня у Харкові пройде акція до Всесвітнього дня серця. У п’ятницю жителів запрошують на Привокзальну площу, у суботу захід відбудеться у Центральному парку на майданчику неподалік кінотеатру «Парк». Його проведе Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб, Центр фізичного здоров’я та «Червоний Хрест». Гості заходу зможуть отримати безоплатну консультацію щодо захворювань серця та поміряти тиск. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Виїзними бригадами здійснюватиметься інформування населення про хвороби серця та методи їх профілактики, безкоштовне консультування з питань збалансованого харчування, фізичної активності, анкетування щодо шкідливих залежностей, перевірка артеріального тиску та рівня цукру в крові. Запрошуємо приєднатися до акції усіх охочих», — звернулася директорка Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Любов Махота.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов, 80% випадків передчасної смерті від захворювань серця (інфаркт та інсульт) можна запобігти, якщо контролювати фактори їхнього ризику. Це стосується підвищеного артеріального тиску та рівня загального холестерину крові, недостатнього вживання овочів і фруктів, надмірної ваги, а також споживання спиртного, паління, малорухомого способу життя й стресів. Окрім цього, потрібно систематично обстежуватися у сімейних лікарів і кардіологів.

Нагадаємо, у п’ятницю 29 вересня у торгово-розважальному центрі «Нікольський» відкриється «Донор Центр». Він буде розташований на мінус першому поверсі неподалік ліфтів.

Джерело

Новости Харькова