На війні загинули двоє жителів Харківщини

Обоє жили у Великобурлуцькій громаді.

Денису Коваленку було 22 роки, Станіславу Завацькому — 19 років.

13 серпня у бою на Бахмутському напрямку загинув військовий із Великобурлуцької громади (Куп’янський район) Денис Коваленко. Він служив у 92-й окремій механізованій бригаді ім. кошового отамана Івана Сірка. Обіймав посаду молодшого сержанта, командира відділення.

За інформацією Великобурлуцької громади, Денис Коваленко народився 18 травня 2001 року у селищі Великий Бурлук. У 2018 році закінчив місцеву школу та вступив у Харківський педагогічний коледж, де навчався до 2020 року. Працював на будмайданчиках у Харкові. До Збройних сил України долучився восени минулого року. У захисника залишилася матір.

«Після деокупації Великобурлуччини, у жовтні 2022 року, як справжній патріот пішов добровольцем захищати Україну. Брав участь у боях на Бахмутському та Куп’янському напрямках. Денис був доброю і відкритою людиною, турботливим єдиним сином. Важко говорити тепер про все це у минулому часі. Так не повинно бути за життєвими законами. Молодий, красивий, сповнений планів на майбутнє, він мав би ще створити власну родину, бути надійною підтримкою для матусі», — розповіли у Великобурлуцькій громаді.

Денис Коваленко. Фото: Великобурлуцька громада

Станіслав Завацький також був родом із Великобурлуцької громади. Він народився 7 листопада 2003 року у селі Плоске Куп’янського району. У ЗСУ служив на посаді солдата, старшого стрільця взводу оперативного призначення військової частини Нацгвардії України. Загинув 16 серпня під час виконання бойового завдання неподалік села Роботине на Запоріжжі.

«Добрий, хоробрий, цілеспрямований, рішучий, працелюбний юнак, який мав багато планів на майбутнє, полинув янголом на небо. В ці скорботні дні вся Великобурлуцька громада глибоко сумує та співчуває батькам, рідним і друзям загиблого воїна. Нехай Господь допомагає вам перенести цей біль від втрати рідної людини», — зазначили у громаді.

Станіслав Завацький. Фото: Великобурлуцька громада

Як писав KharkovNEWS.info, на Донбасі загинув штурмовик із Харківської області. Євген Без’язичний жив у Руській Лозовій.

Джерело

Новости Харькова