На війні загинули два бійця з Харківщини

Втрати у Наталинській та Валківській громадах.

25-річний військовослужбовець Красноградської територіальної оборони Валерій Гнилянській загинув 1 березня 2024 року.

Валерій Гнилянський. Фото: Красноградська РДВА

«Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, в бою за Україну її свободу та незалежність, 01 березня 2024 року в наслідок ворожого обстрілу, загинув житель с. Попівка Наталинської громади — Гнилянський Валерій Стефанович, 17 червня 1998 року народження», — повідомили у Красноградській районній державній військовій адміністрації.

У Валківській громаді Харківської області поховають 31-річного солдата Олександра Джураєва. Він загинув у бою з окупантами на Донеччині.

Разом із бойовими побратимами Джураєв брав участь у бойових діях на Запорізькому та Донецькому напрямках. Загинув 27 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Красногорівка Покровського району Донецької області, виконуючи свій військовий обов’язок у бою.

Олександр Джураєв народився 22 лютого 1993 року в селі Олександрівка. Закінчив Олександрівську загальноосвітню школу. Брав активну участь у спортивних змаганнях. У 2017 році Олександр Джураєв став студентом професійно-технічного училища за фахом кухаря.

15 серпня 2023 року Джураєв був призваний до лав Збройних Сил України. Служив оператором відділення протитанкових ракетних комплексів взводу вогневої підтримки 3-го десантно-штурмового батальйону.

Валківська міська рада про час і місце поховання Олександра Джураєва повідомить додатково.

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині попрощалися із командиром. Юрій Стифанищен боронив Україну.

Джерело

Новости Харькова