На ремонт пошкодженої пам’ятки архітектури у Харкові планують витратити понад 31 мільйон гривень

Будівля на пр. Героїв Харкова — корпус вишу.

На ремонт планують витратити 31 779 795,60 гривні.

10 листопада Державний біотехнологічний університет оголосив тендер на проведення протиаварійних і консерваційних робіт пам’ятки містобудування та архітектури місцевого значення на проспекті Героїв Харкова, 45. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Будівля зведена у 1877 році за проєктом Толкунова. Колишнє реальне училище у радянські часи передали сільгоспінституту, а у 2022 році вона стала частиною Державного біотехнологічного університету. Під час повномасштабного російського вторгнення будівля постраждала через обстріл. Це сталося 8 березня минулого року. У будівлі пошкоджений фасад та приміщення.

Аукціон має відбутися 20 листопада. Фірма, яка його виграє, повинна буде завершити усі роботи до 31 грудня 2024 року.

Зазначимо, у тендерній документації вказаний перелік зі 119 найменування робіт, які проводитиме фірма-підрядник. Зокрема, будівельники працюватимуть зі стінами (розбирання кам’яної кладки стін із цегли, очищення конструкцій у придатний для повторного застосування стан, мурування стін), конструктивними елементами будівлі (ґрунтування й фарбування поверхонь, установка металоконструкцій, забивання щілин, монтаж балок і прогонів), віконними та дверними прорізами, покрівлею. 

Також передбачено оздоблення фасаду (ґрунтування та фарбування), підвальним переходом (розробка ґрунту екскаваторами та вручну, улаштування траншей, фундаментів, гідроізоляції. Бригади проводитимуть благоустрій території. Вони очистять територію від сміття, засиплють траншеї, розберуть асфальтобетонні покриття та улаштують дорожні корита.

Як писав KharkovNEWS.info, у жовтні Державний біотехнологічний університет підписав договір із фізичною особою-підприємцем Іриною Омельченко про розробку проєктно-кошторисної документації із реставраційного ремонту нежитлової будівлі «ХІМЕСХ», яка є пам’яткою містобудування та архітектури місцевого значення (розташована по вулиці Алчевських, 44 у Харкові). Вартість угоди склала мільйон гривень. Фірма раніше не бралася за такі підряди.

Джерело

Новости Харькова