На ремонт лікарні в Ізюмі планують витратити майже 20 мільйонів гривень

Ізюмська лікарня оголосила тендер.

На поточний ремонт планують спрямувати 19 282 000 гривень.

23 січня комунальне некомерційне підприємство Ізюмської міської ради «Центральна міська лікарня Піщанської Богоматері» оголосила тендер щодо проведення поточного ремонту окремих приміщень другого та третього поверхів нежитлової будівлі Я-3. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

Ця лікарня була зруйнована російськими загарбниками навесні 2022 року. Відновлювати лікарню планують у три черги, загальна вартість робіт складе більше ніж 1,2 мільярда, реконструкція першої черги котуватиме понад 700 мільйонів гривень.

Минулого року Харківська обласна військова адміністрація уклала із товариством з обмеженою відповідальністю «Інститут Харківпроект» угоду щодо проєктних робіт із відновлення лікарні в Ізюмі. Восени у ХОВА повідомляли, що Фундація Олени Зеленської надала 600 000 євро для відновлення операційного блоку у цьому медзакладі. Потім Ізюмська лікарня замовила у фірми «СК Пантеон» послуги щодо ремонтних робіт за 70 мільйонів гривень. Наразі оголошений тендер стосується не відновлення, а саме проведення поточного ремонту приміщень. Роботи будуть проводити до 25 грудня 2024 року. Аукціон має пройти 31 січня.

«І ось черговий тендер. Планується поточний ремонт окремих приміщень другого та третього поверхів будівлі лікарні по вул. Залікарняна/пров. Залікарняний, 5/4. Зокрема, будуть ремонтувати опалення, гаряче та холодне водопостачання, каналізацію та електрику, мають облаштувати туалети, виконати внутрішні ремонтні роботи», — розповіли ХАЦі.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше Харківський антикорупційний центр повідомляв, що на відбудові лікарні в Ізюмі завищують ціни. Він порівняв ціни на роботи та матеріали із тими, які прописані у кошторисі угоди цієї ж лікарні, але щодо капремонту внутрішніх приміщень нежитлової будівлі. Ціни на ремонт прибудови виявилися завищеними. Проте у ХОВА стверджували, що ціни не завищені.

Джерело

Новости Харькова