На Південному напрямку загинув військовий із Харківщини

Україну захищав житель Дергачів. 

Військовому було 54 роки. 

У понеділок 15 квітня у Дергачівській громаді попрощалися із військовим Ігорем Свинарчуком. Боєць загинув 5 квітня у важкому бою біля села Роботине Запорізької області (Південний напрямок фронту). 

За інформацією начальника Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслава Задоренка, народився Ігор Свинарчук у місті Дергачі, там же мешкав більшу частину свого життя. Закінчив ліцей №2, вступив до професійно-технічного училища, став будівельником. До початку війни працював за фахом на одному з підприємств у Харківській області. 

До Збройних сил України долучився у травні минулого року. Служив у 118-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ, мав звання солдата. Обороняв південь країни, перебував у складі мінометної батареї. Поховали захисника на Алеї Слави Семенського цвинтаря. У чоловіка залишилася донька та матір. 

«Ігор Свинарчук був мудрою, порядною та щирою людиною, турботливим батьком для своєї доньки. На момент гибелі йому було 54 роки», — зазначив Задоренко. 

Як писав KharkovNEWS.info, 8 березня під час виконання бойового завдання у Донецькій області військовий із Харківщини Артем Рудинський отримав осколкове поранення. Медики боролися за його життя упродовж місяця, однак 9 квітня його серце зупинилося.

Джерело

Новости Харькова