Синєгубов прокоментував слова Сирського про накопичення російських військ на Харківському напрямку

За інформацією: Суспільне Харків.

Самохідна гаубиця веде вогонь у напрямку російських позицій на околиці Куп’янська. REUTERS/Thomas Peter

Росія змінила тактику на Куп'янському напрямку, але говорити про те, що РФ може відкрити нові лінії фронту поблизу Харківщині нині зарано.

Про це 29 квітня в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів очільник ОВА Олег Синєгубов, коментуючи слова головнокомандувача Сирського про зосередження російських військ поблизу регіону.

"Ми говоримо про це місяці два, коли ворог трохи змінив тактику по Куп‘янському напрямку, фактично припинив активні штурмові масовані дії, оскільки наші збройні сили завдали їм досить серйозного там ураження — вони мали провести ротацію і провести відновлення, заміну підрозділів. Тому певне накопичення по тому напрямку було. Зараз вони те, що накопичили, намагаються там кидати в штурми по тих напрямках", — розповів Синєгубов.

На півночі є планове накопичення російських військ, але це не є звичним для напрямку, стверджує очільник ОВА.

"Накопичення абсолютно таке саме, як і відбувалося впродовж 10 місяців. Далі після того вони його залишають або там, або будуть переміщати на інші напрямки. Звичайно, поряд із цим ми маємо бути готовими й готові до будь-якого сценарію. Однак, говорити саме зараз про те, що ворог може відкрити нові лінії фронту, особливо по півночі території — ще зарано" — сказав Олег Синєгубов.

28 квітня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Росія зосереджує на Харківському напрямку більшу чисельність військових. Українських захисників підсилюють додатковими підрозділами. Також Сирський повідомив, що РФ мала частковий успіх поблизу Берестового.

Читати ще

Читати ще Кубраков — про відновлення та захист інфраструктури на Харківщині: «Регіон потребує систем протиповітряної оборони»

Новости Харькова