На місцях обстрілів у Харкові знайшли уламки «Іскандера» та «Кинджала»

Утворилися великі вирви.

Центр Харкова потрапив під масований ракетний удар.

Слідчі знайшли на місцях обстрілів у Харкові уламки ракет «Іскандер-М» і «Кинджал». За інформацією начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова, «Іскандером» були завдані два удари, пошкоджень зазнали склади. Другий обстріл росіяни здійснили, попередньо, «Кинджалом». Ця ракета влучила у проїжджу частину біля будинків.

«Іскандер-М — судячи з уламків, два влучання в центрі міста були саме цією ракетою. Наслідки одного з таких ударів — вирва, глибиною шість метрів. А також пошкодження складських будівель. Ще одне ураження, за попередніми висновками вибухотехніків та криміналістів, — ракета Кинджал. Саме вона поцілила в проїжджу частину біля житлових будинків та адмінбудівлі. Там лишилася воронка глибиною три метри та сім з половиною метрів у діаметрі. Житлова забудова зазнала серйозних руйнувань — вибиті вікна, пошкоджені фасади», — розповів Болвінов.

Кількість влучань ще встановлюють. У місті було чутно чотири вибухи, однак наразі точно невідомо, один із них був «прильотом» чи вибухом побутового газу.

«Вибухотехніки, які працюють на місцях, сходяться до думки, що було три прильоти і один вибух побутового газу. Однак ця інформація може бути уточнена. Що стосується виду ракети — це ймовірніше Іскандер-К чи Кинджал. Це найкоштовніші ракети Російської Федерації, які вони не пошкодували випустити по мирному району», — повідомив начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко.

Фото: Сергій Болвінов Фото: Сергій Болвінов

Як писав KharkovNEWS.info, унаслідок удару по Харкову 2 січня загинула 91-річна жінка, постраждали — понад 40 людей. У місті пошкоджений 41 будинок, тепломагістраль (без опалення шість будинків). Виникли проблеми із газо- та електропостачанням.

Джерело

Новости Харькова