На Лимано-Куп’янському напрямку ЗСУ взяли у полон одинадцятьох окупантів

Понад 360 загарбників вбили за добу.

Російські окупанти почали активно наступати по усій смузі відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» (Куп’янський, Лиманський і Бахмутський напрямок) із жовтня.

Наразі їхній наступ продовжується. За минулу добу на Куп’янському напрямку зафіксували 16 атак із боку росіян. Окупанти здійснили десять авіаударів та застосували по позиціях української армії 28 дронів-камікадзе. Вогонь з артилерії вели 410 разів. Попри це, українські захисники тримають позиції та дають відсіч ворогу. Учора вони вбили понад 360 окупантів та взяли у полон — одинадцять. Також була знищена техніка ворога. Про це повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону.

«Тобто бачимо, що атакувальний темп зберігається. Напрямок — місто Куп’янськ як мета короткострокова зберігається, саме тому наступають в районі Синьківки, щоб створити цей плацдарм для подальшого наступу на місто Куп’янськ, — сказав Фітьо. — Тим не менше 410 обстрілів було здійснено артилерійських по українських позиціях. Це середня кількість обстрілів. Бачимо, що для підтримання наступальних дій саме стільки щодня плюс-мінус використовують вороги, але нашим захисникам вдалося зменшити популяцію росіян на українській землі в кількості 362 військовослужбовці, які вже не повернуться до своїх родин в Росію. Одинадцять полонених, будемо чекати від них їхні розповіді. Думаю, на завтра-післязавтра будемо знати, що вони нам цікавого розкажуть. Та 63 одиниці військової техніки (дев’ять танків та 19 броньованих машин)».

За словами Фітьо, поки кількість російських військових на цьому напрямку не змінюється. Росія перекидає резерви штурмових батальйонів для того, щоб проводити наступи, поповнюючи таким чином втрати.

Як писав KharkovNEWS.info, командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський називає ситуацію на Куп’янському напрямку складною. Українським захисникам доводиться воювати в умовах переваги ворога як в озброєнні, так і в кількості особового складу, попри це вони утримують свої позиції.

Джерело

Новости Харькова