На Харківщині затримали очільницю «російської пошти»

Жителька Ізюму працювала на окупантів.

Співробітники Служби безпеки затримали 52-річну начальницю «філії Роспошти» в Ізюмі.

За даними слідства, до війни жінка працювала на пошті в Ізюмі, а під час повномасштабного вторгнення добровільно перейшла до загарбників. Наприкінці травня 2022 року вона влаштувалася очільницею одного з відділень поштового зв’язку «Почта Изюма», яке створили окупанти. Жінка займалася організацією адресної розсилки російських газет, наказувала підлеглим роздавати російські видання на пошті та намагалася ввести в обіг поштові марки й конверти із російською символікою. 

«В рядах загарбницької установи, фігурантка організовувала адресну розсилку пропагандистських газет країни-агресора по домівках мешканців громади. Також колаборантка змушувала своїх підлеглих роздавати примірники російських «видань» прямо у приміщенні захопленого відділення пошти», — розповів речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула. 

За інформацією Харківської обласної прокуратури, на пошті розповсюджували «Харьков Z» і «Комсомольскую правду» із підтримкою держави-агресора, у яких читачам нав’язували думку про те, що нібито Росія не ворог. 

Жінці оголосили підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ц ч. 6 ст. 111-1  (колабораційна діяльність у формі пособництва у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення та конфіскацію майна. 

Як писав KharkovNEWS.info, чергова харківського метро отримала вирок за розповсюдження пропаганди на робочому місці. Вирок оголосили Олені Сєрій. 

Джерело

Новости Харькова