На Харківщині відремонтують ліцей і побудують укриття майже за 128 мільйонів гривень

Роботи планують зробити за рік.

Ліцей у Балаклії був пошкоджений під час окупації.

Відділ освіти Балаклійської міської ради планує замовити ремонт Балаклійського ліцею №4 (вулиця Гагаріна, 14) із будівництвом укриття. Відповідний тендер опублікований на сайті публічних закупівель ProZorro.

У Реєстрі пропозицій вказаний лише один учасник аукціону — приватне підприємство «Будівельна фірма «Промтекс». Воно запропонувало готове виконати роботи за 127 842 210 гривень, що трохи менше за ціну, яку прогнозував замовник. Однак із цим учасником угоду поки не підписали, оскільки він має усунути невідповідності у документах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ремонті школи у Харкові завищили ціни

Згідно із тендерною документацією, фірма-переможець має завершити усі роботи до 31 грудня 2024 року. Зокрема, у будівлі ліцею проведуть демонтажні роботи в одному з корпусів з розбором покриттів, цегляних перегородок, демонтажем віконних коробок, підвісних стель.

У будівлі тиру розберуть кам’яну кладку, цегляні фундаменти. Далі прописані внутрішні роботи. У будівлі ліцею установлять металеві дверні коробки, заб’ють щілини монтажною піною, заповнять дверні прорізи готовими дверними блоками, також працюватимуть із вікнами, підлогами й стінами (шпаклювання, облицювання), стелею (очищення, улаштування каркаса, плит).

Внутрішні роботи у будівлі тиру передбачатимуть улаштування обшивки гіпсокартонними і гіпсоволокнистими листами, обклеювання стін гумовими плитами, улаштування карниза, установлення дверних коробок, вирівнювання поверхонь стін. 

До зовнішніх робіт входять земляні, роботи зі стінами, плитами і балками, сходами, ґанками. У ліцеї улаштують покриття із рулонних матеріалів, листової сталі, працюватимуть із покрівлею, водостічною системою, фасадом. Під час зовнішніх робіт у будівлі тиру будуть мурувати зовнішні прості стіни, розробляти ґрунт. Далі прописані види робіт із підземною частиною. Це — очищення бетонних поверхонь від землі та бруду, улаштування гідроізоляції, покриття з рулонних матеріалів, утеплення фасадів і покриттів.

Під час ремонту будівлі ліцею та тиру зроблять нову систему водопостачання та каналізації, вентиляції, опалення та кондиціонування, пожежної сигналізації, контролю довибухонебезпечної концентрації газів, охоронного телебачення та структурну кабельну систему, систему електропідігріву. Також вказані роботи з освітленням та благоустрій (тротуари, господарчий майданчик, розмітка футбольного поля). На території ліцею встановлять два флагштоки, 17 лавок і 16 урн, посадять багаторічні квіти та посіють газони.

Джерело

Новости Харькова