На Харківщині судитимуть помічників російських спецслужб

Жителі Вовчанська допомагали ворогу.

Корегувальникам загрожує до 12 років ув’язнення.

До Чугуївського міського суду передали обвинувальні акти стосовно 56-річної жінки та 40-річного чоловіка з Вовчанська, які працювали на російські спецслужби.

Слідчі встановили, що протягом 2023 року жителька Вовчанська збирала інформацію щодо дислокації та пересування української армії на території Вовчанська та інших сіл Чугуївщини. Потім ці дані повідомляла синові, який живе в Росії та вже має російський паспорт. До роботи на спецслужби Росії долучився також 40-річний житель Вовчанська.

«Обидва обвинувачених корегували ворожі удари по українських позиціях. Дані вони передавали під час телефонних розмов завуальовано, використовуючи діалекти та найменування, які розуміють тільки мешканці Вовчанська. Син обвинуваченої перед переїздом на територію рф тривалий час мешкав у Вовчанську, тому добре орієнтувався на місцевості, щоб зрозуміти «приховані змісти» під час розмов з матір’ю та товаришем», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальні акти щодо жінки та чоловіка сформовані за ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України. Корегувальники знаходяться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, 53-річний житель Куп’янська-Вузлового працював на російських окупантів. Він їздив по території Куп’янщини та збирав дані про місця розташування військової техніки та особового складу Збройних сил України, аби потім передати ворогу, а також надсилав загарбникам інформацію про результати обстрілів.

Джерело

Новости Харькова