На Харківщині скажений кіт покусав дитину

У громаді ввели карантин.

У селі Михайлівка Чкаловської громади (Чугуївщина) зареєстрували випадок сказу.

Безпритульний кіт прийшов на подвір’я, напав на людей і покусав дитину. Лабораторне дослідження показало, що кіт хворий на сказ. Через випадок сказу у селі ввели карантинні обмеження. Село Іванівка визначили зоною спостереження. У Михайлівці та Іванівці проведуть облік собак, кішок і свійських тварин у громадському утриманні. Також проведуть вакцинацію від сказу.

«Для ліквідації захворювання розроблено та затверджено комплекс заходів. Він передбачає, зокрема, організацію щеплення тварин та людей; дезінфекцію речей, забруднених слиною хворої на сказ тварини, та місць, де вона перебувала; проведення роз’яснювальної роботи з населенням щодо профілактики сказу та поводження під час карантинних обмежень», — повідомили у Чугуївській районній військовій адміністрації.

Нагадаємо, сказ є гострим інфекційним захворюванням, уражує центральну нервову систему, може загрожувати життю. Для профілактики сказу рекомендують регулярно проводити щеплення свійських тварин і не підходити до диких і безпритульних тварин.

Як писав KharkovNEWS.info, 15 серпня у селі Африканівка Барвінківської громади зафіксували випадок сказу. Спеціалісти установили, що нещеплена кішка жила на приватному подвір’ї і покусала трьох жителів.

Джерело

Новости Харькова