На Харківщині проводили в останню путь двох військових

Прощання відбулися на Валківщині та Богодухівщині.

Олександр Немашкало загинув у Бахмуті, Руслан Гриценко отримав важке поранення й помер під час евакуації до медзакладу.

24 березня у бою з російськими окупантами загинув військовий 93-ї бригади Олександр Немашкало. Попрощалися із ним у понеділок 10 квітня. Про це повідомили у Богодухівській міській раді.

Олександр Немашкало жив у селі Корбини Івани. У 2017 році вступив у Національну академію сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, успішно її закінчив. Брав участь у бойових діях біля селища Старобешеве та міста Іловайськ у Донецькій області. У перші дні повномасштабного вторгнення став на захист України. Служив командиром роти.

«Від рідної хати востаннє шлях його був вулицями села. Алея Героїв стала вічною домівкою Олександра. Тут, серед побратимів, він став у стрій наших богодухівських янголів, щоб на своїх плечах тримати небо над нашим краєм», — зазначили у Богодухівській міськраді.

Олександр Немашкало. Фото: Богодухівська міська рада

Із Русланом Гриценком попрощалися сьогодні, 11 квітня. За інформацією Валківської міської ради, Руслан Гриценко народився 27 березня 1975 року у селищі Манченки Люботинської громади. До сьомого класу навчався там, потім разом із батьками переїхав до селища Старий Мерчик у Валківській громаді. Завершив Харківський кулінарний технікум. Під час війни долучився до українських захисників добровольцем.

«Руслан завжди був веселим, компанійським, мав багато друзів, ніколи не відмовляв у допомозі, був гарним люблячим батьком. Односельці про нього відгукуються як про людину щиру і з відкритою душею. А ще Руслан Олександрович був справжнім патріотом рідної землі і в перший день повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт», — розповіли у Валківській міськраді.

Руслан Гриценко служив на посаді навідника 2-го зенітного артилерійського відділення зенітного ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки. Мав понад року воєнного досвіду, тому додатково виконував обов’язки інструктора й проводив навчання серед новобранців. 7 квітня Руслан Гриценко виконував бойове завдання біля міста Бахмут на Донеччині й отримав важке осколкове поранення. Під час евакуації до медзакладу помер.

Руслан Гриценко. Фото: Валківська міськрада

Як писав KharkovNEWS.info, Роман Янишев із Лозівської громади загинув під час обстрілу, Валентин Захарченко з Дергачівщини помер у лікарні від отриманих поранень.

Джерело

Новости Харькова