На Харківщині попрощалися із двома захисниками

Україну захищали жителі Дергачівської громади.

Костянтину Тюкову було 25 років, Олексію Гиренку — 35 років.

14 листопада у Дергачівській громаді Харківського району попрощалися із двома захисниками. В останню путь проводили Костянтина Тюкова та Олексія Гиренка. Поховали їх на Алеї Слави на кладовищі №18 у Харкові.

«Кращі сини України гинуть на фронті за те, щоб ми мали змогу існувати як люди, як нація, як держава. Дергачівщина зі смутком оплакує ці непоправні втрати. Щирі співчуття рідним та близьким! Ми пам’ятатимемо і помстимося! Спочивайте з миром, герої!», — зазначив начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко..

Костянтин Тюков народився у Харкові у 1997 році, за три роки сім’я переїхала у Дергачі. Там Костянтин закінчив місцевий ліцей №3, потім вступив до Національного університету цивільного захисту та Харківського національного автомобільно-дорожнього університету.

До війни працював у торгово-промисловому холдингу, займався карате. До Збройних сил України долучився у квітні 2023 року. Служив у 71-й окремій єгерській бригаді Повітряно-десантних військ ЗСУ лейтенантом. Костянтин Тюков загинув 16 жовтня біля села Вербове (Мелітопольський напрямок). У бійця залишилася дружина, син, матір і бабуся.

Костянтин Тюков. Фото: Вячеслав Задоренко

Олексій Гиренко народився у селищі Манченки Харківського району. У Дергачі приїхав разом із сім’єю у 2015 році. До війни був будівельником. Він став на захист України у березні 2022 року. Долучився до 127-ї окремої бригади тероборони. Солдат Гиренко загинув 9 листопада біля села Новодарівка (Маріупольський напрямок). У захисника залишилися дружина та дві доньки.

Олексій Гиренко. Фото: Вячеслав Задоренко

Як писав KharkovNEWS.info, 5 листопада на війні загинув харківський активіст Павло Лисак. Йому було 39 років.

Джерело

Новости Харькова