На Харківщині планують створити комбінат харчування

Питання про створення комбінату винесуть на сесію облради.

У комбінаті харчування обіцяють готувати якісні та корисні обіди.

На сесії Харківської обласної ради розглянуть питання «Про створення комунального підприємства «Харківський обласний комбінат харчування». Про це стало відомо з відповідного проєкту рішення, опублікованого на сайті облради.

«Наявність рішення Харківської обласної ради «Про створення Комунального підприємства «Харківський обласний комбінат харчування» Харківської обласної ради» сприятиме: реалізації реформи системи харчування в закладах освіти, що запроваджена в Україні; забезпеченню повноцінного, якісного та корисного харчування у закладах освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту населення області відповідно до санітарно-гігієнічних вимог», — сказано у пояснювальній записці до проєкту рішення.

У статуті Харківського обласного комбінату харчування вказано, що керувати роботою комбінату буде департамент науки та освіти ХОВА. Для створення підприємства використають майно спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст регіону. Статутний капітал підприємства складає 1000 гривень. Директора комбінату призначатиме засновник, він працюватиме за контрактом.

Комбінат займатиметься:

  • організацією харчування в закладах освіти, культури, спорту, охорони здоров’я, соціального захисту населення Харківщини,
  • виробництвом та реалізацією продуктів (також можуть залучати субпідрядників),
  • закупівлею продукції, її переробкою, зберіганням та реалізацією,
  • приготуванням гарячих страв,
  • організацією виробництва кондитерських виробів,
  • постачанням готових страв,
  • організацією громадського харчування,
  • організацією дрібнороздрібної торгівлі, виставок, ярмарків, конкурсів.

Комбінат працюватиме за кошти, отримані від продажу продукції, послуг та інших видів роботи, дотацій із бюджету та на гроші від юридичних і фізичних осіб, благодійні внески.

Як писав KharkovNEWS.info, у грудні у Бучі відкрили першу фабрику-кухню, аналогічна з’явиться у Лозовій на Харківщині. Це проєкт фонду американського мільйонера Говарда Баффета.

Джерело

Новости Харькова